BEHYOND Projesi, TechnipFMC, CEiiA (Centro de Engenharia e Desenvolvimento- Mühendislik ve Geliştirme Merkezi), WavEC (Offshore Yenilenebilir Enerji ) ve Norveç Üniversitesi ile birlikte çalışan EDP tarafından yönetildi. Açık deniz rüzgârından yeşil hidrojen üretiminin gerçekten ne kadar uygulanabilir olabileceğini görmek için gerçekleştirilen projenin ilk aşaması tamamlandı.
Projenin bulguları, açık deniz rüzgâr enerjisinden yeşil hidrojen üretmenin sadece mümkün değil, aynı zamanda ekonomik olarak da uygulanabilir olduğunu ortaya koydu.
Proje, açık deniz rüzgâr santrallerinden gelen enerji kullanılarak elektrolizin gerçekleştirildiği açık deniz hidrojen üretim modülleri için farklı konfigürasyonları araştırdı.
Çalışma, “aynı yerde, altyapı, enerji nakil kabloları ve şebeke noktaları açısından sinerji yaratan ikili yenilenebilir üretim potansiyeli” olduğunu ve bunun “tüm dünyada uygulanabileceğini” buldu. Bu gelişmenin, hidrojen değer zincirinin yaratılması için bir atılımı temsil ettiği ve açık deniz rüzgâr santrallerinin rekabet gücünü artırmak için bir çözüm olabileceği öngörülüyor.
Portekiz araştırma merkezleri, bu denemeden elde edilen verileri, mühendislik firmalarının açık deniz hidrojenini büyütmek için altyapı geliştirmesine yardımcı olmak için kullanacak.