Avrupa Birliği’nin (AB) önümüzdeki yıllarda kademeli olarak tanıtacağı pillerle ilgili direktifinin bir parçası olan pasaport, pillerde kullanılan tüm bileşenleri ve malzemeleri merkezi bir defterde izlenebilir ve izlenebilir hale getirecek.
Energy Storage’in aktarımına göre, pasaport diğer ölçümlerin yanı sıra cihazların karbon ayak izi, güvenlik sertifikası ve tedarik zinciri durum tespiti hakkında bilgiler içerecektir.
Pil Pasaportunun uygulanmasını desteklemek için toplanan Audi, BMW Group ve BASF dahil olmak üzere 11 Alman endüstri ortağıyla teknoloji ve bilgi sistemleri tasarım şirketi SystemIQ liderliğindeki Battery Pass Konsorsiyumu, yeni kılavuzunu Almanya parlamentosu Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı’ndan (BMWK) Devlet Sekreteri Michael Kellner’a teslim etti.
Pil Pasaportu nedir?
Hafif ulaşım uygulamalarında kullanılan aküler, 2 kWh üzeri kapasiteye sahip endüstriyel aküler (alt kategori olarak sabit akülü enerji depolama sistemleri (BESS) dahil) ve 42 aydan itibaren pasaport istenecek elektrikli araç (EV) aküleri için geçerli.
Bataryaya sahip olma sorumluluğu, bataryayı piyasaya süren “ekonomi operatörüne” verilecek.
Kısacası, pillerin aşağıdakiler açısından izlenmesi gerekecektir:
- genel ürün ve üretici bilgileri
- karbon ayakizi
- tedarik zinciri durum tespiti
- malzemeler ve kompozisyon
- döngüsellik ve kaynak verimliliği
Yayınlanan kılavuz, verilerin sağlanması gereken, çoğu zorunlu ancak bazıları da isteğe bağlı olan uzun bir nitelikler listesi içeriyor.