Rystad Energy analizine göre, bu kamu hizmeti ölçeğindeki pil sistemleri 20 milyar dolara kadar yatırım çekecek ve bir yıl boyunca 18 milyon eve güç sağlamaya yetecek birleşik enerji rezervine sahip olacak. Bu hızlı genişleme sayesinde İngiltere, tüm küresel kapasite kurulumlarının neredeyse yüzde 9’unu oluşturacak ve Çin, ABD ve Almanya’nın ardından dördüncü sırada yer alacak.
Birleşik Krallık daha fazla güneş ve rüzgâr enerjisi altyapısı kurdukça, bu yenilenebilir kaynakların kesintili doğası nedeniyle güvenilir depolama çözümlerine olan ihtiyaç artıyor. Buna göre hükümet, piller, volan, pompalı hidro ve sıvı hava enerji depolaması dahil olmak üzere 2030 yılına kadar 30 GW’lık bir kapasite hedefleyerek iddialı enerji depolama gereksinimi hedefleri belirledi.
Analiz, Birleşik Krallık’ın hedefine ulaşacağını ve hatta onu geçeceğini tahmin ederken, bunun için hükümetin bazı beklenen engelleri ele alması gerektiğini belirtiyor. Yani, batarya sistemleri için yaygın şebeke bağlantılarının sağlanması, tedarik zinciri sorunlarının hafifletilmesi ve pompajlı hidroelektrik projeleri için bir politika çerçevesi geliştirilmesi gerekiyor.
Analize göre, büyük ölçekli pil geliştirmeleri yakında Birleşik Krallık’ta norm haline gelecek ve kısa vadeli güç talebini rüzgâr ve güneş enerjisi üretiminin kesintili olmasıyla dengeleme sorununu çözecektir. Hükümet yatırımları teşvik etmek için ek teşvikler getirirse daha fazla büyüme de sağlanabilir.