Clean Energy News’te yayınlanan habere göre, Alman Yenilenebilir Enerji Ajansı (AEE) , ikinci ömür pilleri olarak adlandırılan pillerin, başlangıç kapasitelerinin yüzde 80’inin altına düştüklerinde elektrikli araçlardan alınabileceğini, bu eşiğin taşıma amaçlı kullanımlarını zorlaştırdığını ancak yine de sabit güç depolama üniteleri olarak iyi hizmet vermelerine olanak sağladığını söyledi.
Bu, yalnızca her bir pilin ömrünü uzatmakla kalmayacak, aynı zamanda 2022’de Almanya’da üretilen ve yetersiz şebeke kapasitesi nedeniyle kapatılması gereken yüzde 1,4’lük yenilenebilir enerjinin bir kısmından tasarruf edilmesine de yardımcı olabilecek.
AEE başkanı Robert Brandt, “Toplum olarak yenilenebilir elektriği bu şekilde bırakmayı artık karşılayamayız” dedi. Brandt, şebekeyi daha fazla yenilenebilir enerjiyi absorbe edecek şekilde genişletmenin vazgeçilmez olacağını söyledi. Bununla birlikte, mümkün olduğunda ikinci ömürlü pillerde depolanırsa, elektrikli arabaları şarj etmek veya ısıtmak için daha fazla yenilenebilir enerji kullanılabilir.
Ajans, belediyelerin eski pilleri kullanmaya dayalı büyük ölçekli çözümleri kullanabileceğini ve bunları kendi şebeke planlamalarına entegre edebileceklerini söyledi. Ayrıca hastaneler, itfaiyeler veya kanalizasyon tesisleri gibi kritik altyapılar için acil durum depolama üniteleri olarak da kullanılabilirler.
Brandt, “Halihazırda elektrikli araçlarda kullanılan pillerin yeniden kullanılması, aşırı enerjiden tasarruf etmek ve bu enerjiyi talebin yüksek olduğu zamanlarda kullanmak için sürdürülebilir bir seçenek sunuyor” dedi. Ayrıca bu önlem, pil üretimi için yeni malzemelere olan ihtiyacın azaltılmasına da yardımcı olabilir.