Fosil Yakıtların Ötesi’nin (Beyond Fossil Fuels) hazırladığı ‘‘Hükümetlerin 2035 Taahhüt Sayacı’’na göre, Avusturya, Danimarka, Litvanya ve Lüksemburg elektrik sektörlerini dönüştürmek için kabul edilebilir taahhütler verdi.
Belçika, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya ve Hollanda da taahhütlerde bulundu, ancak bu taahhütler ya fosil yakıtları elektrik sektöründen çıkarma konusunda yeterince açık olmadıkları ya da yanlış elektrik üretim teknolojilerine güvendikleri; ya da her ikisi birden olduğu için yetersiz olarak değerlendiriliyor. Portekiz, Romanya ve İsveç’in de taahhütleri de fosilsiz elektrikte 2035 yılını çıkış tarihi olarak belirlemedikleri için yetersiz olarak değerlendirildi.
Avusturya, Danimarka, Litvanya ve Lüksemburg, AB elektrik sektörünün yüzde 4,6’sını; Belçika, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya ve Hollanda yüzde 57,4’ünü oluşturuyor. Portekiz, Romanya ve İsveç ise yüzde 9,1’lik paya sahip.
Fosil Yakıtların Ötesi Kampanyacısı Tara Connolly, “Birçok Avrupa hükümetinin 2035 yılına kadar elektrik sektörüne dair taahhütlerde bulunarak fosilsiz bir çağ başlatma arzusu cesaret verici. Şimdi daha fazla hükümetin aynı şeyi yapması gerekiyor. Ancak 2035 tarihini belirlemek işin sadece bir parçası. Hükümetlerin kömür ve gazı tamamen ortadan kaldırma ve bunların yerine tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarını ikame etme taahhütlerini açıkça ortaya koymaları gerekiyor. Hükümetlerin elektrik sektörüne yönelik taahhütleri, bir ülkenin iklim eyleminin yönü hakkında endüstriye ve yatırımcılara net bir sinyal gönderdiği için çok önemli. Bu sayede, planlamacılar için güven sağlar ve sermaye maliyetini düşürerek enerji dönüşümü için hayati finansman akışını tetikler. Öngörülemez küresel fosil yakıt piyasalarının pençesinden kurtulmak ve elektrik sistemlerimizi insanlara ve gezegene hizmet edecek şekilde şekillendirmek için sürdürülebilir bir elektrik sistemi kurma niyetimizi açıkça ortaya koymamız gerekiyor.” diye konuştu.
1 yorum
ENERJIDE ISTIKBAL DENIZDE
Eneriye ihtiyac, bilhassa Temiz enerjiye ihtiyac gun gectikce artiyor ve dahada artacak cunki , dunya nufusunun atmasi ve teknolojik gelismeler elektrik enerjisi ihtiyacina artan bir ivme ile ihtiyac duymaktadir. Turkiyemizin cografi durumu gercegi uc tarafinin denizlerle cevrili olmasi, elektrik enerjisi uretmek icin gereken, mekanik enerji kaynagi potansiyeline sahiptir, hemde bedava yeterki, deniz dalgalarinin sinusaydel hareketlerinin dogurdugu mekanik enerjiyi, elk enerjisine ekonomik bir sekilde ceviren genaratorler olsun . dunyada bu sahada bircok calismalar var ancak gerek imalat ve agir bakim masraflari yuzunden gereken ilgiyi bulamamistir. Benim uzerinde calistigim ve patentini aldigim , karada imal edilip test edildikten sonra, daha evvel alt calismalari yapilmis yere, nakledilecek bu tam kapali, tam elektronik kontrollu sistem , bilhassa denize sahili olan yerler ve adalarda elektrik ihtiyacina cevap verecek kanisindayim. yeterki ilgili kuruluslar el atsin. Seri imalata gectikten sonra, denizin en dalgali yerlerine liman ve plaj olmaya musait olmayan sahillere bu jenaratorler ekonomik deger kazandiracagi muhakkaktir. saygilarim ile.