Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu’nun The Guardian’da yayınlanan yeni raporu, iklim değişikliğinin yol açtığı ekonomik hasarın önceden düşünülenden altı kat daha kötü olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmacılar, küresel sıcaklıktaki 1 derecelik bir artışın, dünya gayri safi yurt içi hasılasında (GSYH) yüzde 12’lik bir düşüşe yol açtığını tespit etti; bu, önceki analizlere göre çok daha yüksek bir tahmin olarak değerlendirildi. Makaleye göre, Dünya zaten sanayi öncesi çağlardan bu yana 1°C (1,8F)’den fazla ısındı ve birçok iklim bilimci, fosil yakıtların yakılmaya devam etmesi nedeniyle bu yüzyılın sonuna kadar 3°C (5,4F) artış olacağını tahmin ediyor. Bunun da küresel olarak çok büyük bir ekonomik maliyet getireceği belirleniyor.
Makalede, 3°C’lik bir sıcaklık artışının “üretim, sermaye ve tüketimde 2100 yılına kadar yüzde 50’yi aşan hızlı düşüşlere” neden olacağı belirtiliyor. Makale, ekonomik kayıplara dair önceki araştırmalara göre çok daha yüksek bir tahminde bulunuyor ve karbonun sosyal maliyetini, yani her ilave ton karbon emisyonu başına verilen hasarın dolar cinsinden maliyetinin ton başına 1.056 dolar olduğunu hesaplıyor.
Makale, düşük gelirli ülkelerin zenginlik açısından daha düşük bir noktadan başlamasına rağmen, iklim krizinin ekonomik etkisinin dünya çapında şaşırtıcı derecede aynı olacağını ortaya koydu. Makale, bunun zengin ülkeleri kendi ekonomik çıkarları doğrultusunda gezegen ısınma emisyonlarını azaltmak için harekete geçmeye teşvik etmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Ancak makale, emisyonlarda büyük kesintiler yapılsa bile iklim değişikliğinin ağır bir ekonomik maliyet getireceğini ortaya koyuyor. Yüzyılın sonunda küresel ısınma 1,5°C’nin (2,7°F) biraz üzerinde sınırlandırılmış olsa bile GSYH kayıpları hâlâ yüzde 15 civarında.