Yerel kaynakların aktarımına göre, bu girişim, sanayi sektöründe enerji krizi riskini azaltmanın yanı sıra ülkenin karbondioksit (CO2) azaltma çabalarına da katkıda bulunmayı amaçlıyor ve 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını 912 milyon ton azaltmayı hedefliyor.
Sanayi Bakanlığı Yatırım Deregülasyon Direktörü Dendy Apriandi, Xinhua’nın aktardığına göre, mevcut yüksek üretim maliyetlerine rağmen yeşil hidrojenin iş potansiyelinin geleneksel hidrojene kıyasla önemli ölçüde daha büyük olduğunu söyledi. Yeşil hidrojen yatırımında öncü olan devlet işletmelerinden biri, yeşil enerji geliştirme hedeflerine halihazırda 11 milyar dolar ayırmış olan PT Pertamina’dır. Pertamina’nın çabaları, Endonezya hükümetinin bu yeni sektörde özel yatırımı teşvik etmek için uyguladığı daha geniş kapsamlı bir stratejinin parçası olarak değerlendirliyor.
Yeşil hidrojenin gelişimini daha da hızlandırmak için hükümet, geliştiriciler için gerekli olan teşvikler ve vergi indirimleriyle ilgili yönetmelikler hazırlıyor. Bu yönetmeliklerin vergi tatilleri, vergi muafiyetleri ve karbon ticareti çerçeveleri için hükümler içermesi bekleniyor.
Enerji ve Maden Kaynakları Bakanlığı’nın (ESDM) verilerine göre Endonezya, 2060 yılına kadar yılda 9,9 milyon ton (Mtpa) hidrojen üretmeyi hedefliyor. Bu üretimin, sanayi (3,9 Mtpa), ulaşım (1,1 Mtpa), elektrik (4,6 Mtpa) ve evsel gaz şebekeleri (0,28 Mtpa) dahil olmak üzere çeşitli sektörlerin ihtiyaçlarını karşılaması amaçlanıyor.