Paris Anlaşması taahhütlerini yerine getirme konusunda kararlı olan Hindistan Hükümeti, BloombergNEF’in gelişmekte olan ekonomilerde temiz enerji için yatırım koşullarını değerlendiren ve 108 ülkeyi değerlendiren raporunda ikinci sırada yer alıyor.
2022 yılına kadar 175 GW’lık kurulu yenilenebilir enerji gücüne ulaşmayı hedefleyen Hindistan, hükümetin ve şirketlerin girişimleri ile bu hedefi 2030 yılında 450 GW’a çıkarmayı amaçlıyor.
Pandemide güneş enerjisi desteklendi
Hükümet pandemi sürecinde güneş enerjisi santrali işletme ve bakımını temel bir hizmet kategorisine aldı ve güneş enerjisine yönelik destekleri artırdı.
Sektör oyuncuları da Covid sonrası dönemde, şebeke ve kamu hizmeti modernizasyonuna yatırım ile altyapının yükseltilmesi için gerekli adımların hemen atılmasını istiyor. Bu adımların ekonomik iyileşme ve istihdam yaratmada kilit güç olacağı belirtiliyor.
Vikram Solar Genel Müdürü Gyanesh Chaudhary, The Economic Times’a yaptığı açıklamada, “Hindistan’daki güneş enerjisi endüstrisi, salgın sırasında Hindistan Hükümeti’nden hatırı sayılır destek aldı.
Küresel olarak, ülkeler tedarik zincirlerini gözden geçiriyor ve dünya, ticaret pazarlarını çeşitlendirmek için Hindistan’a bakıyor. Bu Hindistan için büyük bir fırsat. Hindistan, yenilenebilir enerji için küresel üretim merkezi olacak kaynaklara, teknolojiye, liderliğe ve becerilere sahip. Yerli güneş enerjisi üretimini artırmak için hem tarife hem de tarife dışı engelleri kapsayan kapsamlı bir politika çerçevesine ihtiyacımız var.” dedi.