Araştırmada bu yatırımın, 2015 ile 2019 yılları arasında ülkenin tüm üretim kaynaklarına yapılan yatırımdan yaklaşık yüzde 20 daha düşük olacağı belirtiliyor.
Yenilenebilir kapasite dağıtımının, çorak veya atık olarak tanımlanan arazinin yaklaşık yüzde 1,25’ini kullanacağı tahmin ediliyordu ancak araştırmaya göre, güneş kaynakları Hindistan’ın büyük bir bölümünde iyi olduğu için, güneş enerjisi birikimi ve dolayısıyla arazi kullanımı potansiyel olarak yayılabilir.
Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin Kasım ayında Glasgow’da düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’nda (COP-26) yaptığı açıklamada, Hindistan’ın 2030 yılına kadar 500 GW fosil olmayan yakıt kurulu kapasitesi hedefi bulunuyor. Mevcut nükleer ve büyük hidroelektrik kapasitesi yaklaşık 50 GW’a kadar çıkıyor.
Raporda, 2030 yılına kadar 450 GW yenilenebilir enerji kurulmasının Modi’nin hedefine ulaşmasına yardımcı olabileceği belirtilirken, Hindistan, Ağustos ayında 100 GW yenilenebilir enerji kapasitesine ulaştı ve boru hattında 80 GW daha kapasite yer alıyor.