SolarPower Europe (SPE) tarafından yayımlanan Avrupa Birliği Güneş Enerjisi Pazar Görünümü raporuna göre, 2021’de yeni kurulan fotovoltaik kapasitesi yüzde 34 artarak 25,9 GW’a yükseldi.
Araştırma, Avrupa’da fotovoltaik talebinin 2025 yılına kadar keskin bir şekilde artmaya devam edeceğini varsayarken, bu artış muhtemelen Paris iklim hedeflerini karşılamak için yeterli olmayacak. Araştırmaya göre, hedefleri karşılamak için 2030 yılına kadar yaklaşık 870 GW fotovoltaik kapasite kurulması gerekiyor.
Araştırmada, Almanya 5,3 GW ile en büyük pazar olmaya devam ederken, onu 3,8 GW ile İspanya ve 3,3 GW ile Hollanda izliyor. Her üç ülke de 2020’deki genişlemeye kıyasla hafif bir artış kaydetti. Polonya hala 700 MW’lık bir artışla 3,2 GW’a ulaşarak dördüncü sırada yer alıyor. Fransa yaklaşık 2,5 GW’a yükselirken, sırasıyla 1,6 ve 1,2 GW ile Yunanistan ve Danimarka’da da önemli bir büyüme oldu. Macaristan, İtalya ve İsveç, bu yıl Avrupa’nın en büyük 10 fotovoltaik pazarı arasında bulunurken, Danimarka ve İsveç iki yerleşik pazar olan Belçika ve Portekiz’in yerini aldı.
1 yorum
iyi haftalar, Çiftçilerimiz ihtiyacı olan yenilenebilir güneş enerjisiyle rahatlıkla karşılayabilirler.Evdeki , yoldaki ve tarladaki enerji giderleri şuan nasıl karşılanıyor hepimiz biliyoruz. üstelik çoğu çiftçimizde bu Yenilenebilir enerji yi tam idrak etmiş değil bunu açık ve net devletin kurumları veya il ,ilçede bulunan enerji kuruluşları anlatıp izah etmelidirler ve teşvik için de ne gibi çalışmaların yapılacağını ilk okul çocuklarını anlatır pozisyonda anlatmaları gerekmektedir. Türkiyemiz yenienebilir enerjinin henüz yenil- kısmında,!