TBS News’in aktarımına göre göre, Bangladeş Enerji ve Maden Kaynaklarından Bakanı Nasrul Hamid, hükümetin yenilenebilir enerjiyi teşvik etmek amacıyla ilk ve orta dereceli okulların çatılarına güneş panelleri kurmayı düşündüğünü söyledi.
Arazi kıtlığının yenilenebilir enerjinin gelişmesindeki en büyük engellerden biri olduğunu belirten Bakan Hamid, “Bu tür sınırlamalar göz önüne alındığında, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimini artırmak için ilk ve orta dereceli okulların çatılarının kullanılması planlanıyor.” açıklamasını yaptı.
Bangladeş’in yenilenebilir enerji politikası yolculuğu, Güç, Enerji ve Maden Kaynakları Bakanlığı’nın politika yönergelerini yayınladığı 2008 yılında başladı. O zamandan 2022’ye kadar Bangladeş küçük ama istikrarlı bir ilerleme kaydetti.
Bangladeş’teki güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları artık enerji karışımında daha büyük bir pay alıyor. Bangladeş’te kurulu yenilenebilir enerji kapasitesi 579 MW. Bu, şebekeye bağlı ve şebeke dışı kurulumları içeriyor. Bangladeş’in Ulusal Güneş Enerjisi Eylem Planı, yenilenebilir enerji politikasını değiştirme planlarını ortaya koydu. Bu kapsamda Bangladeş 2041 yılına kadar 40 GW’a kadar yenilenebilir enerji hedefliyor. Ancak fosil yakıtlar hala elektrik üretiminin yüzde 65’inden fazlasını oluşturuyor.