Renews’in haberine göre, strateji, 2030 yılında yerli elektroliz kapasitesi hedefini 5GW’dan en az 10 GW’a çıkarıyor.
Federal hükümet, denizde hidrojen üretimi için Kuzey Denizi’nde bir alan sağlıyor.
BWO, bunun 1 GW kurulu rüzgâr enerjisi kapasitesi içermesinin beklendiğini söyledi.
Buna ek olarak 500 MW elektrolizör kapasitesi 2023-2028 yılları arasında ihaleye çıkarılacaktır. Bunlar, açık deniz rüzgar çiftliklerinden elde edilen elektrik de dahil olmak üzere karada yeşil hidrojen üretmek için sistem dostu bir şekilde kullanılacak.
Projelerin, açık deniz rüzgâr santrallerinden elde edilen elektriği kullanmak da dahil olmak üzere karada yeşil hidrojen üretmesi bekleniyor.
BWO Genel Müdürü Stefan Thimm, güncellenmiş ulusal hidrojen stratejisinin açık deniz rüzgâr endüstrisi için daha fazla planlama güvenliği sunduğunu belirterek, “Ancak strateji temelinde, açık deniz rüzgâr enerjisi kullanılarak yeşil hidrojen üretimi için somut önlemlerin tanımlanması artık önemlidir. Açık deniz rüzgârından yeşil hidrojen üretimi şimdi başlamalı ve hızla yaygınlaştırılmalıdır.”
Thimm, Kuzey Denizi’nde hidrojen üretimine yönelik ilk alanın hızlı bir şekilde ihaleye çıkarılabilmesi için açık deniz rüzgâr endüstrisinin denizde elektroliz için finansman kriterleri konusunda hızlı bir şekilde netlik kazanması gerektiğini sözlerine ekledi.